El Regall

Quan ja fa més de dues dècades que va començar la lenta recuperació de l’ús de les dolçaines, a Ontinyent i a altres pobles de la Vall d’Albaida; després de la seua quasi extinció durant bosques dècades, com tantes altres mostres de la cultura popular, després d’un llarg temps amb només un fil de tradició, quan -segons va documentar Vicent Pérez-Jorge-, a primeries del segle XVlI hi havia a Ontinyent un grup de xirimiters i percussió, organitzats en forma de banda musical…..; ara, després d´una dècada de formació i consolidació, podem afirmar que aquella tradició s’ha recuperat plenament amb l’exemple d’un grup estable i generador de vitalitat musical com és la Colla de Xirimites i Tabals “El Regall”.
I el bagatge d’experiencies acumulades o heretades -i que després serà un llegat per a les noves generacions – ja és ben considerable, al llarg d’aquesta dècada de treball musical conreat. Aquells xics i xiques que durant la segona meitat de la dècada dels 80 van anar aprenent i ajuntant-se, coincidint i finalment organitzant-se, esdevingueren la colla que prengué -a les darreries de 1989 el nom d’ “El Regall ”, el topònim d’un dels llocs ontinyentins més simbòlics: aquell camí de l’aigua que davalla des del Pou Clar pel Llombo fins als peus del Campanar de la Vila. I des del cor d’Ontinyent al cor de la nostra música popular, la gent del grup “El Regall” ha estat present a les festes del seu poble i dels nostres pobles, fent música per a danses i cercaviles de la Vall d’Albaida i les comarques veïnes i germanes, i desfilant amb els Moros i Cristians, i col.laborant amb altres colles o amb bandes de música.

Correu electrònic Telèfon Pàgina Web
elregall@hotmail.com 659 467 936 www.gegantsicabetsontinyent.org/_castellano/musica.htm
Aquesta pàgina utilitza cookies per a millorar l'experiència web. Si continues navegant assumeixes la nostra política de cookies..