El so de la Solana

Ontinyent fou la ciutat amfitriona de l’aplec de danses de la vall D’Albaida a l’any 1983. Amb aquest motiu, aproximadament un any abans (1982) gent del poble de diverses edats però amb inquietuds musicals conjuntes decidiren ajuntar-se amb els seus instruments per a interpretar cançons del repertori tradicional valencià. Va naixerà per tant la rondalla D’Ontinyent, que estigué en actiu fins l’any 1986.

Amb motiu de l’aplec de rondalles que es va celebrar l’any 2010 a l’ermiteta del Pla D’Ontinyent, es despertà novament l’iniciativa per rescatar una rondalla popular. Fou així quan Imma (cantaora de la rondalla anterior) i Batiste el meler (veu i postisses) començaren amb la recerca de músics interessats en el projecte. Imma aporta al seu marit Miguel (guitarra) i al seu nebot Cesc (bandurria). Batiste per el seu conter preguntava a tots els clients que entraven a la farmàcia on ell treballa. Es així com tropeçà amb Xavi, que, casualitats de la vida, acabava de caure-li una bandúrria a les mans dos dies abans. També convenç a Miguel Conejero (guitarra) i a Jordi Silvestre (violi). Els primers assajos els demostren que fan falta més músics i el boca a boca els aporta a Patxi (guitarra), Requeneta (flauta), Mariola (violi) i a Jesus Barranco (baix). Com que assajaven a la caseta de Imma i Miguel ubicada a la vesant més solejada del terme ontinyentí, decidiren anomenar-se “El So De La Solana”. Amb aquesta formació comencen a assajar un repertori de temes tradicionals valencians, molts d’ells arranjats per la rondalla “Cardaors” de Bocairent i comencen a fer les primeres actuacions, que fins al moment els han portat a Terrateig, Belgida i a les festes del Camí dels carros D’Ontinyent.

Correu electrònic Telèfon Pàgina Web
xaocristo@hotmail.com 617279270 n/e
Aquesta pàgina utilitza cookies per a millorar l'experiència web. Si continues navegant assumeixes la nostra política de cookies..