Helsinki

La història de Hèlsinki comença a l’octubre de 2007, quan Hector comenta a Miquel que ell i el seu germà Joan, tenen en ment un projecte, idees i moltes ganes de començar a fer-les sonar en un local d’assaig. Miguel, que ja havia compartit escenari i nits amb els dos germans, s’ofereix seguida per entrar com a bateria al grup, i per complir amb l’únic requisit que es demanava … donar-ho tot. Immediatament es posen a elaborar cançons ia treballar en el que al cap de 3 anys portarien a gravar a estudi.

És curiós, el fet que el grup es va centrar únicament en l’elaboració de les cançons i en els assajos, i amb prou feines van oferir 5 concerts durant els 3 anys de gestació del material musical que portaven entre mans. Això va ser una forma de picar i recrear els temes perquè sonessin tal qual el grup tenia en ment, sense presses per tocar en directe, amb molta precaució, i sense importar-los que ningú parlés d’ells.

Després d’aquest temps de composició i autodefinició com trio, es donen compte de la necessitat que té la banda d’incorporar un segon guitarra per afegir contundència i riquesa als directes. És llavors quan comencen a buscar alguns guitarres, la majoria amb ganes de treballar,

però sense arribar a cobrir del tot el que en aquell moment necessitava Hèlsinki. Motius de disponibilitat o distància prolongar la recerca de possibles candidats.

És per això, que durant la primavera del 2010, el grup decideix no esperar més temps i llançar-se a gravar ells 3 el que seria el seu primer disc: “Quan les paraules parlen”. Joan tenia en aquells dies un altre projecte paral · lel (El corredor polonès), i va entrar a gravar les guitarres en els estudis RPM a València. De seguida es va adonar que aquell era l’estudi on Hèlsinki havia de gravar el seu primer disc, i no van dubtar a apostar fort i saltar des d’aquest novè pis per realitzar el que des de tants anys havien volgut fer, dur a forma d’11 pistes tota la música continguda en el seu interior, i plasmar les vibracions que cada dissabte abraçaven les parets del seu local d’assaig.

Després del període de gravació i amb el disc al carrer, el grup comença a assajar ia preparar el directe amb el seu nou guitarra … ansiosos de poder començar a mostrar en directe el que millor saben fer, tocar.

Correu electrònic Telèfon Pàgina Web
helsinki@helsinkiband.com 671636146 www.helsinkiband.com/
Aquesta pàgina utilitza cookies per a millorar l'experiència web. Si continues navegant assumeixes la nostra política de cookies..