Menestrils

El grup Menestrils, creat a Ontinyent (País Valencià) en 1991, està integrat per músics que es dediquen a l’estudi i a la interpretació de la música de l’època medieval, (fonamentalment la dels segles XI al XV ). Els seus objectius són executar amb la màxima fidelitat possible la música antiga i realitzar una tasca pedagògica i de difusió d’aquesta. Als seus concerts es poden escoltar, a més de la veu, instruments propis de l’Edat Mitjana: el llaüt, viola, saltiri, viola de roda, vihuela, fídula, trompeta marina, flautes, cromornes, xeremies, sac de gemecs, sacabuix, tambor medieval, panderos… Menestrils ha recopilat tot un extens repertori de música antiga amb moltes arrels populars encara ben vives en el nostre substrat musical.

El resultat és un ampli recull de cants i música medieval:

Musica: El Cant de la Sibil.la, Misteri d’Elx, cançons de trobadors i “trouvères”, Cantigues de Santa Maria, música sefardita, Cármina Burana, Còdex Calixtí, Llibre Vermell de Montserrat, música instrumental…

 

Treballs i grabacions: Entre els seus treballs destaquen: l’enregistrament del repertori en diversos C.D., la participació en nombrosos festivals de música i actuacions, tant de carrer com concerts, al llarg de 15 anys de tasca ininterrompuda. Així han participat als: -“Festival Internacional de Teatre i Música d’Elx” -“Festival Internacional de Música Antiga d’Alacant” -“XX Festival de Música Antiga de Barcelona” -“Xª Edició del Festival de Música Clàssica i polifònica d’Albal” -III er. Cicle Internacional de Música Antiga i Barroca de la Ciutat de Vila Real” -“Nits d’Aielo i Art”

 

Premis: Han rebut diferents premis i homenatges com: -“Roure Valencià”-Bloc Nacionalista Valencià d’Ontinyent -“Benicadell”- Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Us del Valencià -“Ier. Aplec de Tabaleters i Dolçainers”- Festes de la Magdalena- Castelló de la Plana -“Societat de Festers i Societat Musical d’Agullent” -“Associació de Festes del Llombo- Ontinyent” -“Colla de Campaners” d’Ontinyent -“Associació de Festes de St. Antoni Abat- Ontinyent. -“IXª Edició Literaria “- St. Vicent del Raspeig.

 

Correu electrònic Telèfon Pàgina Web
info.menestrils@gmail.com 696910918 (Francesc Tortosa) 620021001 (Consol Rico) www.menestrils.6te.net/
Aquesta pàgina utilitza cookies per a millorar l'experiència web. Si continues navegant assumeixes la nostra política de cookies..