Unió Artística Musical

La Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent, es va constituir el 10 de juliol de 1946, albergant en el seu interior a una Banda de Música, formada pels músics de l’existent fins a aquell moment, la de F.E.T. i J.O.N. S., que es va dissoldre arran de la creació de la nova Societat Musical.
Des dels seus orígens la Societat Musical va estar composta per la Banda de Música esmentada i que al llarg de tota la seua història ha sigut el pilar fonamental de la Casa.
A més també des del principi, la Societat Musical va tenir en el seu interior una Acadèmia de Música, en al que es formaven els futurs músics, que aspiraven a formar part de la Banda de Música. Aquesta acadèmia mai va arribar a desaparèixer, encara que amb la creació del Conservatori Josep Melcior Gomis en 1975, la formació dels futurs músics va passar a dependre en gran part d’aquest últim.
És en 1996, i coincidint amb el seu cinquantenari, quan l’Escola es reorganitza, i amb el nom del que va ser un dels directors de la Banda de Música, renaix, l’escola de música “José Mª Ferrero Pastor”.
Posteriorment, a l’octubre de 1997, es crea la Banda Juvenil, amb el clar objectiu de preparar als futurs músics de la Música Vella.

 

Correu electrònic Telèfon Pàgina Web
info@suamontinyent.com 962381030 – 620361347 www.suamontinyent.com
Aquesta pàgina utilitza cookies per a millorar l'experiència web. Si continues navegant assumeixes la nostra política de cookies..