2n CONCURS D’ESCRIPTURA CRÍTICA JUVENIL

0001Des del Consell Local de la Joventut d’Ontinyent llençem una nova edició del “Concurs d’escriptura crítica juvenil” amb l’objectiu de fomentar el desenvolupament crític dels i les joves i oferir-los una via per posicionar-se i opinar sobre el seu context, a partir de la redacció d’un article d’opinió escrit en valencià. Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’IVAJ.Generalitat Jove i l’Ajuntament d’Ontinyent. A més, hi col·laboren els periòdic locals El Periòdic, VilaWeb i LoClar; i l’associació d’escriptors i escriptores de la Vall d’Albaida Renadiu.

CARACTERÍSTIQUES DEL CONCURS

– 1a categoria: alumant de 3r i 4t d’ESO.  Premi: e-book + publicació periòdic +75€
Temàtica: oci a Ontinyent
Veus necessària la creació d’un espai jove? Per què? Què fas per divertir-te un cap de setmana a Ontinyent? Sobre el “botellot”…, què opines? és l’alcohol sinònim de festa i passar-ho bé? De quines activitats t’agradaria poder gaudir a Ontinyent?

– 2a categoria: alumnat de Batxillerat. Premi: e-book + publicació periòdic + 100€
Temàtica: educació
Paga la pena estudiar? Quines carències i punts forts hi trobes en el sistema educatiu? És l’escola l’única font d’educació? Com es podria millorar el món educatiu? Quin paper juga l’educació en la societat, concretament a Ontinyent?

– 3a categoria: joves de 18 a 30 anys. Premi: e-book + publicació periòdic + 125€
Temàtica: emancipació

Pot el jovent emancipar-se en la situació actual? Quines perspectives d’ocupació i habitatge veus a Ontinyent? Quines mesures s’haurien de fomentar des de l’Administració per a millorar la situació?

Aquestes preguntes sols són guies perquè tingueu una base amb la qual treballar.

Extensió: mínim 300 paraules i màxim 500.

Aspectes a valorar: ús correcte de la llengua, originalitat, grau de coherència i maduresa de la crítica.

Lliurament d’articles: del 13 d’octubre al 20 de novembre de 2015.

Forma d’entrega:
1. En el cas de la
1a i 2a categoria, dirigida a l’alumnat dels centres educatius, l’arreplegada dels articles es realitzarà mitjançant el professorat de valencià corresponent.
El CLJO proporcionarà dos sobres per categoria: Un d’ells, contindrà els articles (article d’opinió imprès, amb títol i pseudònim, NO NOM) i l’altre contindrà les dades personals de cada participant, relacionades amb el pseudònim corresponent (nom complet, telèfon, correu electrònic i centre educatiu a què pertany).

2. En el cas de la 3a categoria, mitjançant sobre tancat, entregant-lo presencialment a la nostra seu (C/Jaume I el Conqueridor, 13 baix) o per correu certificat a la mateixa adreça.
Caldrà que continga:
– Fora del sobre: figurarà el pseudònim i/o títol de l’article (no seran vàlids correus amb nom complet del o la concursant).
– Dins del sobre, article d’opinió imprès (amb títol i pseudònim, NO NOM) i altre sobre, que contindrà les dades personals de cada participant, relacionades amb el pseudònim corresponent (nom complet, telèfon i correu electrònic).

Lliurament de premis: durant el mes de desembre, dins la nostra programació “Nadal Jove”.

Informació sobre el tractament de les dades personals: Les dades personals que el Consell Local de la Joventut d’Ontinyent rep dels i les participants de la present promoció seran inclosos en un fitxer automatitzat de la seua propietat i tractats d’acord amb la legislació vigent en matèria de protecció de dades de caràcter personal. Les dades d’aquests/es participants seran utilitzats pel Consell Local de la Joventut d’Ontinyent amb CIF G-46984381 i domicili al C/ Jaume I el Conqueridor, 13 baix d’Ontinyent per dur a terme la present promoció: contactar amb els i les participants guanyadores per poder dur a terme el lliurament de premis, transmetre aquestes dades a les marques o empreses que promouen l’acció comercial, i publicar a les pàgines web de titularitat de les empreses promotores les dades i imatges dels guanyadors/es.

Els i les participants autoritzen al Consell Local de la Joventut d’Ontinyent a informar-los de nous serveis, promocions i accions comercials que aquestes empreses organitzen posteriorment, per correu electrònic o un altre mitjà de comunicació electrònica que rebran en les adreces de facilitades, i a comunicar les dades a qualsevol empresa del grup al qual pertanyen. En cas de no voler estar present amb les seues dades en aquest fitxer, l’usuari haurà d’indicar-ho expressament a l’hora de facilitar-nos les seues dades per participar en la promoció. Els drets d’oposició, accés, rectificació o cancel·lació d’aquestes dades s’exerciran mitjançant comunicació per escrit a Consell Local de la Joventut d’Ontinyent, o per correu electrònic a conselljoventut@gmail.com


Deixa un comentari