4 DE FEBRER – DIA MUNDIAL DE LA LLUITA CONTRA EL CÀNCER

decorative cardboard illustration of microscope with virus on green background

Hui 4 de febrer es commemora el Dia Mundial de la Lluita Contra el Càncer. Aquests dos darrers anys la pandèmia provocada per la COVIV-19 ha acaparat la major part de la informació i atenció arreu del món, però tot i el colp que ens ha donat aquesta pandèmia, segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística – INE, en 2020 van morir més persones per càncer que per COVID-19, sent el càncer la segona causa de mort per darrere de les malalties del sistema circulatori.

Tanmateix, coincidint amb aquesta data la Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica, ha publicat el seu informe anual sobre el càncer on estimen que per a aquest 2022 es detectaran més de 280.000 nous casos. La pandèmia ha fet que la detecció precoç s’haja vist molt afectada, fet que perjudica aquesta malaltia, ja que, aquesta detecció precoç és clau per a la seua cura com s’indica en aquest mateix informe.

Des d’ANIMA Associació Càncer Ontinyent i un any més, donen visibilitat a aquesta malaltia i segueixen incansablement amb la visibilització i desestigmatització al voltant d’aquesta malaltia. Un any més enhorabona per la gran tasca que realitzeu!

Des del CLJO esperem que des de les diferents administracions públiques destinen els recursos necessaris per a la investigació d’aquesta malaltia. Aquests anys hem pogut veure com d’important i necessària és la investigació per a continuar avançant en la detecció precoç i la prevenció de la malaltia.


Deixa un comentari