X CONCURS D’ESCRIPTURA CRÍTICA JUVENIL

Podràs presentar el teu escrit del 20 de març al 5 de maig de 2023.

Què és el Concurs d’Escriptura Crítica Juvenil?

Aquest concurs recolza una de les principals línies d’acció del CLJO, la participació juvenil a Ontinyent. Amb aquesta iniciativa es pretén fomentar la participació del jovent ontinyentí i de voltants, en aspectes d’actualitat o d’inquietud per al jovent, donant-los una plataforma i un altaveu perquè les seues veus siguen escoltades i es tinguen en compte. Enguany, es tracta d’una fita molt important, ja que, el concurs arriba a la seua dècima edició.

Qui pot participar?

En aquest poden participar joves d’entre 15 i 30 anys, dividint-se en les següents categories:

1a CATEGORIA: Alumnat de tercer i quart d’ESO dels centres educatius d’Ontinyent, mitjançant el professorat de valencià del seu centre educatiu.

2a CATEGORIA: Alumnat de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà – CFGM, dels centres educatius d’Ontinyent, mitjançant el professorat de valencià del seu centre educatiu.

3a CATEGORIA: Alumnat de la Universitat de València – Campus d’Ontinyent i jovent de 18 a 30 anys resident a La Vall d’Albaida.

Quines són les temàtiques de cada categoria?

1a CATEGORIA

Temàtica: Oci juvenil? És suficient l’oferta que hi ha a Ontinyent?

Compteu el jovent amb una suficient demanda d’oci juvenil? Quines necessitats veieu a la nostra localitat en quant oferta d’oci per a la vostra edat? Des del CLJO, hem estat realitzant un estudi d’oci juvenil a la ciutat d’Ontinyent, des d’on hem volgut recavar la informació i les necessitats que presenta el jovent.
Ara és el vostre moment per a poder alçar la veu i traslladar a la ciutadania ontinyentina en general les vostres necessitats quant a oci juvenil.

2ª CATEGORIA

Temàtica: Consum de substàncies addictives. Comptem el jovent amb suficient informació?

Begudes energètiques, tabac, alcohol, marihuana… I una infinitat de substàncies que es troben al carrer i a les quals, en algun moment al llarg de la nostra vida haurem de fer front. Però, comptem el jovent amb suficient informació per a fer-li front? Aquesta informació s’adapta a les nostres necessitats? O, per contra, no acaba de connectar amb nosaltres i la veiem distant i desfasada?
Des del CLJO volem que el jovent feu una reflexió al voltant d’aquestes substàncies addictives i com és la relació que té el jovent amb elles.

3ª CATEGORIA

Temàtica: Situació laboral. Com ens afecta la precarietat laboral al jovent?

Sembla que el jovent encadenem crisis econòmiques una rere altra. Però, com ens afecta aquesta situació? Com ens afecta poder optar solament a contractes precaris? Podem plantejar-nos independitzar-nos abans de superar els trenta? Quines perspectives de futur podem crear davant aquesta situació d’incertesa?
Des del CLJO volem donar-vos veu per denunciar la situació de precarietat extrema, o fins i tot crònica, que patim el jovent.

Quines són les bases d’aquest concurs?

Podeu consultar les bases d’aquest concurs accedint a aquest document.

Com puc participar?

Com hem esmentat anteriorment, els encarregats d’efectuar l’entrega de la primera i segona categoria són els centres educatius. Per a participar en la tercera categoria, ho podeu fer mitjançant aquest formulari.

LLIURAMENT DELS PREMIS: el 29 de maig es donaran a conéixer els i les guanyadores i el 16 de juny tindrà lloc l’entrega dels premis.