DIA MUNDIAL DE LA SALUT MENTAL 🧠

🤔 Per què hi ha un dia dedicat a la nostra salut mental? L’objectiu d’aquest Ă©s donar visibilitat als problemes mentals que estĂ  tenint la societat en general, per a generar un conjunt d’estratègies que servisquen de suport a aquestes persones i els permeta suportar la seua malaltia o curar-se definitivament.

👉 Durant l’última dècada des de la crisi financera đź’°, el jovent estĂ  patint un empitjorament de la seua salut mental. âť—

👉 Amb la pandèmia diversos estudis confirmen l’agreujament de la situaciĂł de la joventut en diversos Ă mbits, com ara la salut mental. L’any passat el Consell Local de la Joventut d’Ontinyent va iniciar un estudi per analitzar l’impacte de la COVID-19 en el jovent ontinyentĂ­ i que podeu consultar acĂ­: https://joventutontinyent.com/estudi-covid-19/

âś… Una bona xarxa pĂşblica en salut mental Ă©s essencial per tal de garantir un major benestar emocional en les persones. Un dels resultats que destaca en l’estudi đź“ť que es va elaborar fou que un 36,7% del jovent ontinyentĂ­ d’entre 12 i 30 anys ha vist afectada la seua salut mental durant la pandèmia. Algunes de les persones que participaren al llarg de l’estudi afirmaren que:

“No hi ha massa xarxa pĂşblica de salut mental. Les malalties mentals estan augmentant i s’estĂ  donant per unes circumstĂ ncies que estem vivint. Cal millorar els recursos per a accedir a la salut mental independentment de la nostra economia.”

“No estĂ  normalitzat parlar amb algĂş dels teus problemes. La salut mental Ă©s un aspecte molt important, i sembla que no estĂ  reconeguda.”


Leave a Reply