DIA MUNDIAL DE LA SALUT MENTAL 🧠

🤔 Per què hi ha un dia dedicat a la nostra salut mental? L’objectiu d’aquest és donar visibilitat als problemes mentals que està tenint la societat en general, per a generar un conjunt d’estratègies que servisquen de suport a aquestes persones i els permeta suportar la seua malaltia o curar-se definitivament.

👉 Durant l’última dècada des de la crisi financera ðŸ’°, el jovent està patint un empitjorament de la seua salut mental. â—

👉 Amb la pandèmia diversos estudis confirmen l’agreujament de la situació de la joventut en diversos àmbits, com ara la salut mental. L’any passat el Consell Local de la Joventut d’Ontinyent va iniciar un estudi per analitzar l’impacte de la COVID-19 en el jovent ontinyentí i que podeu consultar ací: https://joventutontinyent.com/estudi-covid-19/

✅ Una bona xarxa pública en salut mental és essencial per tal de garantir un major benestar emocional en les persones. Un dels resultats que destaca en l’estudi ðŸ“ que es va elaborar fou que un 36,7% del jovent ontinyentí d’entre 12 i 30 anys ha vist afectada la seua salut mental durant la pandèmia. Algunes de les persones que participaren al llarg de l’estudi afirmaren que:

“No hi ha massa xarxa pública de salut mental. Les malalties mentals estan augmentant i s’està donant per unes circumstàncies que estem vivint. Cal millorar els recursos per a accedir a la salut mental independentment de la nostra economia.”

“No està normalitzat parlar amb algú dels teus problemes. La salut mental és un aspecte molt important, i sembla que no està reconeguda.”


Deixa un comentari