EL CLJO CELEBRA L’ENTREGA DE PREMIS DEL 9É CONCURS D’ESCRIPTURA CRÍTICA JUVENIL

Per nové any consecutiu el Consell Local de la Joventut d’Ontinyent – CLJO, ha dut a terme el Concurs d’Escriptura Crítica Juvenil en el qual es dona l’oportunitat al jovent ontinyentí a dir la seua al voltant de temes d’actualitat i que afecten especialment a aquest sector de la població. Enguany, les temàtiques giraven al voltant dels estereotips de gènere, el Negacionisme i la Salut Mental del jovent.

En la cerimònia del pròxim dijous 30 de juny es coneixeran als i les guanyadores de les tres categories que formen aquest concurs. En aquesta entrega de premis, es comptarà amb Joanjo Garcia qui ens presentarà el seu llibre “Els adeus del Jaguar”, premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil. Aquest llibre gira al voltant de diverses temàtiques com el despoblament, les noves masculinitats i el feminisme, tenint el suïcidi com la pedra angular. També comptarem amb la participació de Verónica Piqueras Gómez, tècnica d’integració social de l’Associació per la Defensa i la Integració del Malalt Mental – ADIEM, qui ens explicarà la tasca d’aquesta associació en Ontinyent, així com el pla de prevenció del suïcidi que porten a terme.

Des del CLJO, volem donar veu i ajudar a la desestigmatització d’aquesta problemàtica entre el nostre jovent davant de les dades que indiquen el fort augment de les conductes suïcides en aquest sector de la població. Com comenta Blanca Díaz Castelló, secretaria del CLJO, “és clau i fonamental poder parlar d’aquesta problemàtica que ens afecta, donant-li veu no sols als i les professionals, sinó també a aquells i aquelles que ajuden a la seua desestigmatització i prevenció”.

L’acte tindrà lloc a les 19 del dijous 30 de juny en el Centre Cultural Caixa Ontinyent.


Deixa un comentari