EL CLJO ENTRE UN DELS PARTICIPANTS DEL CURS MUNICIPAL YOUTH WORK IN HELSINKI

            Del passat 16 al 20 de maig el Consell Local de la Joventut d’Ontinyent – CLJO, de la mà del seu tècnic de joventut, va participar en la formació Municipal youth work in Helsinki organitzada per The Finnish National Agency for Education – EDUFI. Aquesta formació es troba emmarcada dintre del Programa Erasmus+ 2021-2027, concretament dintre de la plataforma Salto Youth encarregada de la formació dels i les treballadores juvenils, el desenvolupament i implementació de ferramentes i polítiques de joventut.

            Al llarg d’aquests quatre dies, es va viure la realitat del treball juvenil a Hèlsinki, la capital de Finlàndia, país pioner en la participació i treball juvenil. Tan sols a Hèlsinki, amb 650.958 habitants en 2019, hi ha un total de 350 persones treballant al departament de joventut de l’Ajuntament, compta amb un pressupost de 33 milions d’euros i amb més de 60 centres juvenils arreu de la localitat. També es va poder conéixer de primera mà les diferents polítiques i plans que es desenvolupen en matèria de joventut, des d’activitats d’oci, fins al procés de digitalització que està experimentant aquesta administració.

            Des del CLJO valoren molt positivament aquesta participació i es troben ja treballant amb els diferents recursos i ferramentes que han pogut extraure d’aquesta formació, i que, de segur seran molt útils per al jovent ontinyentí.


Leave a Reply