EL CLJO ENTREGA ELS PREMIS DEL 9É CONCURS D’ESCRIPTURA

El passat dijous 30 de juny va tindre lloc l’entrega de premis del 9é Concurs d’Escriptura Crítica del CLJO. Aquesta entrega es va fer al Centre Cultural Caixa Ontinyent i va comptar amb la presència de Joanjo García, autor de “Els adeus del Jaguar”, i la tècnica d’integració social, Verónica Piqueras Gómez, de l’Associació per la Defensa i la Integració del Malalt Mental – ADIEM.

            Les guanyadores i el guanyador del concurs foren els següents:

            En la primera categoria Núria Soriano Manchego, estudiant  de 4t d’E.S.O del col·legi La Milagrosa, amb la seua reflexió al voltant dels rols d’estereotips de gènere i com ens afecten a la nostra societat. Paula García Tortosa, estudiant de segon de batxillerat del col·legi La Pureza de María, amb el seu escrit on reflexionava al voltant del Negacionisme i com afecten les xarxes socials en el nostre dia a dia. Finalment, Joan Albero Casanova, fou el guanyador de la tercera categoria amb la seua reflexió i crítica al voltant de l’estat de la Salut Mental del nostre jovent. Podreu consultar aquest escrits a l’apartat del Concurs d’Escriptura.

            Al llarg d’aquesta jornada vam poder debatre al voltant de la salut mental del nostre jovent, posant especial atenció al suïcidi juvenil, el qual, segons les últimes dades ha tingut un repunt a Ontinyent. En aquest sentit, Joanjo García ens va presentar el seu llibre “Els adeus del Jaguar”, on tracta aquesta temàtica de forma desestigmatitzada donant així una veu a una problemàtica real i que ens afecta com a societat. Per la seua banda, la tècnica d’integració social d’ADIEM, Verónica Piqueras, va poder presentar els diferents projectes i accions que realitzen des de la seua entitat a escala local, treballant perquè el nostre jovent puga reconéixer les seues emocions i estats i el seu voltant sàpiga com actuar davant de diferents casos de trastorns i malalties mentals.

            Des del CLJO valorem molt positivament l’acollida d’aquesta edició del concurs, així com de la seua entrega de premis, qui va donar pas a l’inici de l’estiu, així com agraïm la col·laboració al Comerç In, l’Ajuntament d’Ontinyent, l’Institut Valencià de la Joventut – IVAJ, la Coordinadora Per la Defensa i Ús del Valencià a la Vall d’Albaida i ADIEM.


Deixa un comentari