EL CLJO INICIA UN PROJECTE PER A COMBATRE ELS DISCURSOS D’ODI

El Consell Local de la Joventut d’Ontinyent comença un projecte amb el Consell Valencià de la Joventut #JovesEnMarxa. L’objectiu principal d’aquest és la creació d’una xarxa de joves contra els discursos d’odi a través de l’educació per a la participació. Aquests grups estaran acompanyats en tot moment per una persona jove que facilite el seu procés participatiu. Els grups aprendran a organitzar-se i coordinar-se com a equip; aprendran a programar, organitzar, executar i avaluar accions o activitats puntuals; s’informaran sobre diferents temàtiques per combatre el discurs d’odi; generaran campanyes o accions concretes contra els discursos d’odi.

En un primer moment, la persona facilitadora, conduirà i dinamitzarà les reunions, aplicarà eines de coordinació i seguiment, aportarà recursos informatius i formatius, i gestionarà els recursos assignats. Però, progressivament, perdrà pes en l’organització i presa de decisions del grup, amb la finalitat d’aconseguir grups empoderats i independents que puguen continuar vinculats al projecte o no, que acaben creant una entitat juvenil o no, que s’incorporen a un consell de joventut o no.

Les persones joves facilitadores formen, alhora, part d’una xarxa de joves facilitadores. Aquestes persones, baix la coordinació de les tècniques de sensibilització del Consell Valencià de Joventut, tenen una metodologia comuna amb recursos que poden gastar segons les necessitats dels grups. A més, tenen formació (amb titulació MAT o equivalents) i experiència en el treball amb altres joves i dinamització de grups (especialment des del voluntariat en entitats juvenils), així com formació específica en discursos d’odi de la mà d’entitats especialistes com Stop Rumores o Movimiento Contra la Intolerancia, entre altres.

Si estàs interessat o interessada a participar no dubtes en contactar amb nosaltres, a través de les nostres xarxes socials o escrivint un correu a: participaciocljo@gmail.com


Leave a Reply