EL CLJO LLANÇA LA HUITENA EDICIÓ DEL CONCURS D’ESCRIPTURA CRÍTICA JUVENIL

Aquest tindrà lloc del quinze de març de 2021 al quinze de maig de 2021

Per vuité any consecutiu el Consell Local de la Joventut d’Ontinyent – CLJO, llança el Concurs d’Escriptura Crítica Juvenil, en el que poden participar joves d’entre quinze i trenta anys, dividint-se en tres categories sent la primera categoria per a joves de tercer i quart d’E.S.O. i Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM), la segona categoria per a joves de batxillerat i CFG Superior i finalment la tercera categoria per a joves d’entre divuit i trenta anys.

Aquest any les temàtiques són les següents. Per a la primera categoria, La dona i la xiqueta en el món de la ciència i la tecnologia. S’està aconseguint trencar amb les diferències de gènere?, per a la segona categoria, Som el jovent el responsable de gran part dels contagis per COVID-19? Quin paper estem tenint nosaltres al llarg d’aquesta pandèmia?, i finalment per a la tercera categoria, COVID-19: com ha agreujat les diferents problemàtiques que arrossegava el jovent (emancipació, treball, economia, etc.)?

Enguany, i per primera vegada, el concurs es realitza amb col·laboració amb el Comerç In d’Ontinyent, on els o les guanyadores de cada categoria podran gaudir de talons valorats en 75, 100 i 125 €, respectivament, en els seus comerços. A més cada guanyador o guanyadora també rebrà un lot de llibres i material escolar gràcies a la col·laboració amb la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencià, a més d’un llibre electrònic. Finalment per al centre escolar de l’escrit guanyador de la primera i segona categoria es premiarà amb un projector.

Els escrits es publicaran en diferents periòdics locals, sent la primera categoria publicada en el periòdic digital Vilaweb – Ontinyent, la segona categoria en el periòdic LOCLAR i la tercera categoria en el Periòdic d’Ontinent.

Com destaca la secretària del CLJO Blanca Díaz Castelló, “amb aquesta nova edició del concurs d’escriptura crítica el jovent té de nou l’oportunitat de dir la seua en un moment especialment complicat i on se’ns ha estigmatitzat reiteradament sense tindre en compte les nostres necessitats, a més a més, amb la col·laboració amb el Comerç In reafirmem la nostra aposta per comerç  just i de proximitat”.

A partir del pròxim dilluns 15, totes i tots aquells joves que vulguen participar podran remetre els seus escrits al CLJO, mitjançant aquest web. En aquest sentit, tant la primera com la segona categoria participaran mitjançant els seus centres educatius, i la tercera categoria podrà aportar els seus escrits mitjançant un formulari que podran trobar en el nostre web.

Per a qualsevol dubte, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres enviant un correu a conselljoventut@gmail.com o en el 621 25 17 61.


Deixa un comentari