El CLJO signa el conveni amb l’Ajuntament d’Ontinyent per a l’any 2018 amb dificultats

LA LLETRA PETITA DEL CONVENI

La setmana passada el President del Consell Local de la Joventut d’Ontinyent, Javier Mira, en representació d’aquesta entitat, va signar el conveni amb l’Ajuntament per a l’any 2018. Aquest acord dota el CLJO de 20.000€, a més de la cessió del Casal Jove per a la realització d’activitats pròpies i dels serveisd’Assessorament Psicosexual i del Punt d’Informació Juvenil per als i les joves.

Malgrat la continuïtat del conveni amb l’Ajuntament, des del CLJO valorem de manera negativa el procés de negociació amb la Regidoria de Joventut. Des del passat mes de juny de 2017, des del Consell hem intentat reiteradament la negociació del nou conveni per garantir una major estabilitat per a la nostra entitat a llarg termini, tot defensant que l’acord fora de caràcter bianual, o, fins i tot, ampliant la seua durada. En aquests set mesos, i a pesar de les reunions de seguiment del conveni i la reiterada petició de revisió d’aquest, ens vam trobar amb obstacle: la passivitat de la Regidora de Joventut, Katty Ushiña. Vam arribar al punt d’esgotar l’últim conveni sense haver signat el nou, amb la incertesa que això suposa per al correcte funcionament del CLJO. A finals de desembre de 2017, des de la Regidoria se’ns comunica la continuïtat del conveni bianual, i es fixa el 2 de gener de 2018 com a data per a signar-lo, cita que finalment va ser cancel·lada el mateix dia.

Des del Consell considerem una falta de respecte cap a l’entitat la modificació de les condicions, ja que, a banda de l’ajornament de la signatura el mateix dia que estava prevista, el conveni va passar de ser bianual a ser anual, una decisió que es va prendre de manera unilateral i sense comptar amb la nostra opinió. Es van “al·legar” una sèrie de motius que, finalment, van resultar ser una excusa per a justificar la seua manca de formalitat. Aquesta nova situació ens va abocar a signar aquest conveni per evitar empitjorar la situació econòmica del Consell. A pesar de la incertesa, des del CLJO seguirem treballant per proporcionar  al jovent ontinyentí una oferta d’activitats d’oci de qualitat, per promoure una vertadera cultura participativa i per fomentar el seu empoderament a fi que puguen realitzar les seues aspiracions personals i com a col·lectiu social. Tanmateix des del CLJO hem iniciat els tràmits per a realitzar una instància formal a l’Ajuntament perquè se’ns explique la mala gestió d’aquest procés per part de la Regidoria de Joventut.

Per la nostra part, insistim a demanar una major implicació i serietat per part de l’Ajuntament d’Ontinyent per a la negociació del nou conveni de 2019, tot exigint un acord que recupere l’estabilitat que fins ara tenia la nostra entitat.

 

 

 

 

 


Leave a Reply