EL CLJO SIGNEM CONVENI AMB L’AJUNTAMENT. ARA, NECESSITEM UN PLA JOVE

conveniEl passat divendres, el Consell Local de la Joventut d’Ontinyent I l’Ajuntament d’Ontinyent, signàvem un conveni de col·laboració amb l’objectiu de treballar conjuntament en tot allò que afecte al jovent ontinyentí.

Cal destacar, que a finals de 2011 es va reobrir el CLJO I, des d’eixe moment, l’Ajuntament ens ha donat suport per a la realització del nostre programa d’intervenció, dotant-nos de finançament I un espai compartit. Però, calia fer un pas endavant i que, aquest compromís es materialitzara amb la signatura d’un conveni, que fa temps, estem reivindicant.
Amb aquest document, de 2 anys prorrogables, es manté el pressupost de 20.000 € amb el qual el CLJO ens comprometem a: continuar donant un servei d’informació juvenil de qualitat; a realitzar activitats o campanyes de dinamització juvenil, associacionisme i formació; a co-gestionar el nou espai jove, a més de col·laborar amb els grups de treball operatius per als quals l’Ajuntament ens convoque I així donar la nostra opinió I proposar millores en la qualitat de vida del I la jove de la ciutat.

La firma d’un conveni, aconseguir un espai jove adequat I l’elaboració d’un Pla Jove Municipal, han sigut les tres línies reivindicatives que el CLJO hem reclamat aquests últims anys. Per això, hui estem contents de poder comptar amb un compromís ferm de col·laboració amb l’Ajuntament i un nou espai que, quan es condicione, podrà convertir-se en un punt de trobada, de construcció, de debat I de propostes per a tots i totes les joves ontinyentines.

Ara més que mai, si es vol realitzar polítiques municipals juvenils coherents, que tinguen en compte les necessitats reals de tota la població jove (emancipació, ocupació, formació, habitatge, oci I cultura…), cal que s’elabore un Pla de Joventut Municipal, que vaja més enllà d’una legislatura I que compte amb la participació I acords entre el CLJO, associacions, col·lectius, joves no associats i l’Administració.

Ontinyent té l’oportunitat de ser una ciutat capdavantera en l’elaboració d’un projecte jove basat en el diàleg entre totes les parts implicades. Això si, per fer-ho possible, caldrà dotar-lo de recursos I pressupost. Així, sí que podrem dir que Ontinyent es preocupa pel futur I present de la seua població.

El CLJO continuarem treballant perquè– així siga.


Leave a Reply