EL CLJO SOL•LICITA LA CREACIÓ D’UNA COMISSIÓ PER A DIAGNOSTICAR ELS EFECTES DE LA COVID-19 EN EL JOVENT ONTINYENTÍ

El CLJO considera prioritàries el desenvolupament de polítiques de joventut que pal·lien els efectes de la crisis socioeconòmica derivada de la pandèmia de la COVID-19

El passat dissabte 27 de juny, en la Reunió Plenària del Consell Valencià de la Joventut – CVJ i posteriorment a l’Assemblea General Extraordinària, es va aprovar per majoria la Resolució proposada per diferents Consells Locals de Joventut d’arreu del País Valencià, entre ells el CLJO, on s’insta als Ajuntaments a complir amb la  LLEI 15/2017, de 10 de novembre, de la Generalitat Valenciana, de polítiques integrals de joventut. En aquesta llei, al seu article 27, es reconeix  als Consells Locals de la Joventut i Consells Territorials de la Joventut com a entitats independents i democràtiques, atorgant-li entre altres,la finalitat de representar al jovent davant l’administració corresponent com a òrgans màxims de representació i interlocució de les associacions juvenils i de la joventut del seu territori.

Aquesta proposta de resolució, és el fruit de mesos de treball dels diferents CLJ del territori valencià, arran la crisi provocada per la pandèmia de la COVID-19, la qual ha trastocat el funcionament d’aquests consells i de les seues entitats membres. Des dels CLJ considerem fonamental, i més en aquest moment, el treball braç a braç amb l’administració local, per tal de pal·liar les possibles conseqüències de la crisi socioeconòmica que s’albira, i evitar així deixar enrere a qui encara està pagant les conseqüències de l’anterior crisi econòmica, la joventut.

Així des del CLJO ens reivindiquem com l’interlocutor vàlid davant l’Ajuntament d’Ontinyent i la Regidoria de Joventut, com així se’ns reconeix en la llei esmentada anteriorment i com ho reconeix el conveni signat amb el mateix Ajuntament d’Ontinyent, per tal d’abordar les problemàtiques del nostre jovent que es poden derivar d’aquesta crisi en un futur immediat. En aquest sentit, creiem que l’anunci per part de la Regidoria, el passat 18 de juny, de l’eixida a licitació del concurs per al lloguer d’un local diàfan per a reforçar l’atenció a la joventut, no es troba en el moment més oportú. Tenint en compte que actualment la Regidoria de Joventut disposa d’un Casal Jove al barri de Sant Rafel, el qual segons el I Pla de Joventut ha de ser reforçat, des de l’assemblea del CLJO considerem prioritàries en aquest moment actual la radiografia i diagnòstic de l’actual situació del jovent ontinyentí, així com reforçar, dotar de més recursos, vertebrar i visibilitzar l’actual casal.

Des del CLJO apostem per una atenció plena al jovent, però creiem que en aquest moment les necessitats d’aquests són diferents de les necessitats que presentaven ja el 13 de desembre del 2019, la primera vegada que es va anunciar per part de l’Ajuntament d’Ontinyent la creació d’aquest nou local. Per tant, animem a l’Ajuntament a repensar aquesta actuació i ens oferim una vegada més com una eina per a detectar les mancances, actuals i de més urgència, del nostre jovent i poder actuar en consonància, creant una comissió conformada per ambdues administracions.


Deixa un comentari