EL CONSELL LOCAL DE LA JOVENTUT D’ONTINYENT – CLJO REIVINDICA EL DIA DE LA DONA

El masclisme està present arreu del món, en tots els països, en les nostres vides, fins i tot, està tan present que de vegades ni ens adonem. El dissabte se celebraven els premis Goya, i justament es filtraven uns comentaris que es feien cap a algunes de les dones protagonistes de la nit. Aquests comentaris són una de les actituds que ens toca escoltar a les dones molt sovint, directament o indirectament. Estem envoltades de comentaris masclistes, d’acudits, de menyspreus quotidians, de casos i morts per violència masclista, de dones assetjades i de dones agredides. I tot açò, per què? Des de quan?

El feminisme naix arran la necessitat d’un moviment social i polític que promou i defensa la lluita per la igualtat de drets i deures entre homes i dones. No defensa la superioritat de la dona sobre l’home, és a dir, no és el contrari que el masclisme. El feminisme és cosa de dones i homes. Al llarg de la història el feminisme sempre ha estat present, perquè sempre hi ha hagut dones que s’han reivindicat per canviar la situació injusta i desigual.

És necessari desmuntar els estereotips i rols de gènere que estan presents en la cultura i en el nostre dia a dia, aquells pensaments tradicionals. A conseqüència de la pandèmia s’ha pogut observar, molt més, les desigualtats en les dones, una major precarietat en les condicions de treball, sobretot, les que han estat en primera línia, i en la desigual distribució dels treballs de cures dins i fora del mercat laboral. Tot açò també ha repercutit en les dones joves, les quals troben més dificultats per la càrrega invisibilitzada i la precarització de la nostra condició. El Consell Local de la Joventut s’uneix a reivindicar la lluita feminista en les seues xarxes socials, per això, totes aquelles dones que han volgut participar han format part del #Collage8MCLJO

I Recorda…Defensem que volem ser lliures quan anem pel carrer, lliures per vestir com vulguem, lliures per decidir sobre el nostre cos i volem ser lliures de comentaris i comportaments misògins, que tan normalitzats estan dins la nostra societat.


Leave a Reply