ESTUDI EFECTES COVID-19 EN EL JOVENT ONTINYENTÍ

El Consell Local de la Joventut d’Ontinyent – CLJO, és una estructura democràtica de representació i participació juvenil, un punt de trobada, de cooperació i d’intercanvi entre les associacions juvenils. És la veu davant de l’Administració corresponent en tots aquells temes que afecten els i les joves directament o indirectament. D’entre els objectius de l’entitat es caracteritza el fet de promoure i portar a terme activitats, projectes i recerques que siguen d’interés per als i les joves, com també per a les associacions juvenils, per aquest motiu, l’elaboració d’aquest document.

Per a definir l’any 2020 s’emprarien cinc paraules: pandèmia, COVID-19, confinament, epidemiologia i crisi. Des d’aquell 14 de març marcat per decretar-se a Espanya l’estat d’alarma, tot va començar a canviar, modificant la forma de relacionar-se, d’organitzar-se, de treballar, de cuidar, de viure, entre altres, i afectant la qualitat de vida de les persones.

La necessitat de realitzar aquest estudi va nàixer per part dels i les membres de l’assemblea del CLJO, perquè es va considerar de gran interés donar veu a la població juvenil mitjançant enquestes i entrevistes que analitzaven l’impacte en l’àmbit sanitari, econòmic, social, físic, mental i educatiu. Les polítiques en matèria de joventut són una de les millors inversions per al futur del jovent, per això, els resultats de l’estudi tenen per objectiu conéixer la situació i trobar respostes per tal de pal·liar les conseqüències negatives causades per la pandèmia en la joventut ontinyentina.

 

En el següent enllaç podreu trobar la presentació de l’Estudi al nostre canal de YouTube.

Si voleu consultar l’Estudi, podeu realitzar-ho accedint al següent enllaç on el podreu consultar en línia o descarregar-lo.