ESTUDI D’OCI JUVENIL A ONTINYENT

L’estudi realitzat pel CLJO es centra en la joventut ontinyentina de 12 a 18 anys.

Des del Consell Local de la Joventut d’Ontinyent – CLJO, s’ha anat treballant els darrers mesos en una anàlisi i radiografia actual de l’estat de l’Oci Juvenil a Ontinyent, específicament per a la franja d’edat de 12 a 18 anys. Aquest estudi, el qual va sorgir a petició de les entitats i associacions membres del CLJO, així com de la necessitat detectada en el Projecte sobre el Foment de Participació i Associacionisme dut a terme en els centres educatius. L’estudi ha comptat amb la col·laboració dels diferents centres educatius de la localitat.

“Conéixer les necessitats i mancances que presenta el nostre jovent, recollir-les i treballar-les per a poder traslladar una proposta a l’administració és el nostre principal objectiu, com així ho demostrem amb la realització d’aquest estudi”, comentava el president Ricardo Úbeda Insa al mateix temps que invitava a tota la ciutadania a la participació.

Un 72’1% de la joventut ontinyentina afirma que cal una oferta major d’oci juvenil.

Entre les dades més significatives de l’estudi trobem que el 56,2% de la mostra considera suficient el temps del qual disposa per a activitats d’oci, tot i que un 6,2% disposa de menys de dues hores. A més, per al 64,3%, l’economia no suposa un factor clau a l’hora de participar en activitats d’oci, tot tenint en compte que la mostra de l’enquesta, participa fonamentalment d’activitats que no requereixen una despesa econòmica.

René Díaz Castelló, vicepresidenta del CLJO, ha volgut recalcar l’elevada xifra dels i les participants que reclamen una major oferta d’oci juvenil a Ontinyent, sent aquest d’un 72,1%. “Necessitem una aposta per un oci juvenil de qualitat i de proximitat. No podem deixar al nostre jovent de banda en una etapa clau en el seu desenvolupament personal. És necessari apostar per ell, desenvolupant una línia de treball i d’activitats que revertisquen aquesta situació”.

 

Si teniu qualsevol dubte, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres en participaciocljo@gmail.com