NOVES CONVOCATÒRIES D’AJUDES I BEQUES

· Convocades 24 «Beques Iberoamèrica. Estudiants de Grau. Santander Universitats» per a estudiants de la Universitat Politècnica de València – UPV, per al curs 2020/2021.

El programa «Beques Iberoamèrica. Estudiants de Grau. Santander Universitats» (en endavant, el programa) és un nou projecte amb el qual es pretén reforçar la mobilitat i l’intercanvi d’estudiants entre universitats iberoamericanes, condició necessària per a avançar cap a la construcció d’un espai iberoamericà del coneixement socialment responsable. La finalitat de les beques és facilitar a l’alumnat que continue els estudis durant un mínim d’un semestre acadèmic en una universitat iberoamericana d’un país diferent del de la universitat d’origen.

Per a conéixer més informació, així com les bases de la convocatòria, entreu ací.

El termini de presentació d’aquesta sol·licitud finalitza el 5 de desembre.


· Convocades les beques Promoe per al curs 2020/2021, per a estudiants de la Universitat Politècnica de València – UPV.

L’Oficina de Programes Internacionals d’Intercanvi (OPII), així com les Escoles i Facultats de la Universitat Politècnica de València mantenen diversos acords d’intercanvi amb universitats de països no europeus, mitjançant els quals els estudiants de la nostra universitat poden realitzar estades d’estudi de sense haver de pagar les taxes de matrícula en aquestes universitats (segons conveni).
Els objectius de la mobilitat d’estudiants per a realitzar estudis són:
• Permetre que els estudiants es beneficien educativament, lingüísticament i culturalment de l’experiència de l’aprenentatge en altres països.
• Fomentar la cooperació entre institucions i enriquir l’entorn educatiu de les institucions d’acolliment.
• Contribuir a la creació d’una comunitat de joves i futurs professionals ben qualificats, amb ments obertes i experiència internacional.

Per a conéixer les bases, així com més informació d’aquesta convocatòria, entreu ací.

El termini per a presentar aquesta sol·licitud finalitza el 9 de desembre.


· Convocades les Beques Vulcanus dirigides a estudiants de doctorats, màster o últim curs de grau en ingenieries, carreres tècniques o de ciències, de la Universitat Politècnica de València – UPV, per a realitzar pràctiques en una empresa japonesa durant 8 mesos. 

La beca, finançada pel Centre de Cooperació Industrial UE-el Japó (entitat fundada per la Comissió Europea i el govern japonés) i l’empresa amfitriona japonesa, inclou un seminari d’una setmana sobre el Japó, un curs intensiu de l’idioma japonés que es desenvoluparà durant quatre mesos a Tòquio i vuit mesos de pràctiques en una empresa tecnològica capdavantera.

Els estudiants seleccionats rebran una ajuda econòmica estimada en 1.900.000 iens (uns 15.700 euros) per a cobrir el cost dels viatges d’anada i tornada Japó i les despeses de manutenció. El seminari i el curs de japonés no té cap cost, i l’allotjament és gratuït durant tota l’estada.

Quant als requisits per a optar a aquestes beques, els candidats o candidates han de ser ciutadans de la Unió Europea, matriculats entre el quart any oficial d’estudis i el penúltim any de doctorat d’una enginyeria o carrera científica, amb un excel·lent expedient acadèmic i coneixements de l’idioma anglés, tant parlat com escrit. A més, es tindrà en compte la motivació de l’interessat, l’actitud davant les relacions UE-el Japó i la seva capacitat per a adaptar-se a una cultura diferent.

L’objectiu és que l’estudiant siga capaç d’interactuar amb empreses i persones japoneses en la seva futura carrera professional. El programa començarà el setembre de 2020 i finalitzarà l’agost de 2021 per a ajustar-se a l’any acadèmic en els estats membres de la UE/COSME.

Per a conéixer més informació, així com les bases, entreu ací.

El termini per a presentar la sol·licitud finalitza el 13 de gener de 2020.


Leave a Reply