Es podrà realitzar el tràmit de forma telemàtica fins al 20/01/2022.
La Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana – GVA, ha convocat les beques salari lligades a la renda per a la realització d’estudis universitaris durant el curs acadèmic 2021-2022 en les universitats que integren el Sistema Universitari Valencià.
Com a novetats d’aquesta convocatòria destaca l’eliminació en l’Ordre de bases, del requisit pel qual s’establia l’obligatorietat de tindre concedida la beca salari en el curs anterior. En aquest sentit, estudiants de segon curs i posterior, podran sol·licitar aquesta beca, així com aquells i aquelles als i les quals se’ls haja denegat amb anterioritat.
Tens dubtes respecte a aquesta convocatòria? A continuació vos deixem les preguntes més freqüents, així com els aspectes que cal tindre en compte a l’hora de sol·licitar aquesta beca:
El primera que has de saber és que aquesta beca va destinada a famílies amb recursos limitats, per tant, per a saber si entres dintre del barem per a optar a ella, has de calcular els llindars de renda familiar segons el nombre de persones que la componen:
- Famílies amb 1 persona component: 4.902,00 euros.
- Famílies amb 2 persones: 9.461,00 euros.
- Famílies amb 3 persones: 13.787,00 euros.
- Famílies amb 4 persones: 18.081,00 euros.
- Famílies amb 5 persones: 22.367,00 euros.
- Famílies amb 6 persones: 26.559,00 euros.
- Famílies amb 7 persones: 30.654,00 euros.
- Famílies amb 8 persones: 31.192,00 euros.
Pots realitzar un càlcul aproximat sumant les caselles 435 i 460 de la declaració de la renda de l’exercici 2020, i restant a aquest resultat la casella 595.
Pots sol·licitar-la si et trobes cursant estudis universitaris per a títols de grau o màster (únicament màsters habilitants) en qualsevol universitat del País Valencià, tant pública com privada.
Aquesta beca és compatible amb la MEC del Ministeri d’Educació, beques de mobilitat Erasmus i la beca d’exempció de taxes de la GVA.
Quins són els requisits acadèmics?
Per als i les estudiants de primer curs, estar matriculat de 60 crèdits (amb certes exempcions per a dobles titulacions).
Per a l’alumnat de segon curs i posterior, estar matriculat de 60 crèdits (amb certes exempcions). Així com haver superat un percentatge de crèdits en l’últim curs realitzat:
- Arts i Humanitats un 95%
- Ciències un 90%
- Ciències Socials i Jurídiques un 95%
- Ciències de la Salut un 90%
- Enginyeria i Arquitectura un 80%
En cas de no superar aquest pecentatge anterior podran obtindre la beca si acrediten haver superat, en l’últim curs realitzat, els percentatges de crèdits següents i haver aconseguit les notes mitjanes de les assignatures superades següents:
- Arts i Humanitats – 85% i 6,5.
- Ciències – 75% i 6.
- Ciències Socials i Jurídiques – 85% i 6,5.
- Ciències de la Salut – 75% i 6,5.
- Enginyeria i Arquitectura – 60% i 6.
En els casos de màster:
Primer curs de màster habilitant
Matricular-te de 60 crèdits.
Tindre una nota mitjana de 5 punts en els estudis previs que donen accés al màster. Les notes mitjanes procedents d’estudis d’ensenyaments tècnics es multiplicaran pel coeficient 1,17.
Segon curs de màster habilitant
Matricular-te de 60 crèdits o dels crèdits restants per a finalitzar el màster.
Aprovar el 100% dels crèdits matriculats el curs anterior.
Tindre una nota mitjana de 5 punts en el primer curs de màster.
Finalment, per a poder tramitar-la cal disposar de certificat digital, ja que es tracta d’un tràmit exclusivament digital (polseu per a accedir al tràmit). En cas de no tindre’l, el pots sol·licitar en la secretaria d’algunes Factultats o sol·licitant cita en el PROP.
Si teniu qualsevol dubte podeu demanar cita perquè vos assessorem en el 621 25 17 61.