PROGRAMES PER A ESTUDIAR A L’ESTRANGER

Aquest són programes que pots utilitzar per a estudiar a l’estranger:

 • PAP (Programa d’Aprenentatge Permanent): Pretén facilitar l’intercanvi, la cooperació i la mobilitat entre els sistemes d’educació i formació dels països europeus que hi participen, de forma que es convertisquen en una referència de qualitat al món. És un únic programa que s’ocupa de l’aprenentatge des de la infància fins a la maduresa. Dins del PAP es desenvolupen quatre programes (punxa en cada apartat, i informa’t amb detall!):
  – Programa Comenius
  – Programa Erasmus
  – Programa Leonardo da Vinci
  – Programa Grundtvig
 • Programa Vulcanus: És un programa d’un any de durada per a realitzar pràctiques en empreses al Japó, per a estudiants universitaris nacionals de la Unió Europea i que estiguen estudiant com a mínim el tercer any, en l’àmbit de l’enginyeria i les ciències.
  Entra al seu web i informa’t: http://www.eu-japan.eu/vulcanus-japan-0
 • Programa Pablo Neruda: És un programa de mobilitat acadèmica dins del “Espacio Iberoamericano de Conocimiento”, en el que hi participen diferents països iberoamericans, entre ells l’estat espanyol. Està dirigit a estudiants i docents de programes de postgrau i doctorats.
  Entra al seu web i informa’t: http://www.espaciodelconocimiento.org/neruda/
 • Programa CINDA: És un programa del “Centro Interuniversitario de Desarrollo”, que reuneix a 30 de les més prestigioses universitats d’Amèrica Llatina, Espanya, Bèlgica i Itàlia, per afavorir la mobilitat entre els seus estudiants. Per participar-hi has de ser seleccionat i presentat per la teua universitat, si forma part d’aquest programa.
  Entra al seu web i informa’t: http://cinda.pucp.edu.pe/01cinda.html

torna enrere


Leave a Reply