QUI TEM A LA LLEI TRANS? – NOVA CITA DINTRE DEL CICLE DE XERRADES DEL CLJO.

Hui Dia de l’Acció per la Despatologització de les Identitats Trans, vos portem una la taula-debat “Qui tem a la Llei Trans?” emmarcada dintre del Cicle de Xerrades del CLJO, que tindrà lloc el pròxim divendres 28 a les 19 hores en el Centre Cultural Caixa Ontinyent.

En aquesta nova xerrada, comptarem amb les companyes de LAMBDA qui ens acostaran de manera pràctica i estructurada la informació recollida en el redactat de la Llei 8/2017, de 7 d’abril, integral del reconeixement del dret a la identitat i a l’expressió de gènere en el País Valencià (Llei trans Valenciana). Així, Parlarem de drets, educació, sanitat, DNI i “documents de transició”,
àmbit laboral, discriminació, cultura, esport i mitjans de comunicació.

Recentment, s’han publicat dades del Ministeri d’Interior on s’indica un augment d’un 67% dels delictes d’odi per orientació sexual i identitat de gènere el 2021. El debat reaccionari i LGTB-fòbic que es llaça des de certs sectors, i que, malauradament hem hagut de presenciar en la nostra localitat de la mà de la Regidoria d’Igualtat, es troba darrere d’aquest augment, i és que, les xarxes socials són el bressol d’aquestes agressions. Per aquest motiu, també farem comparativa amb la possible llei trans estatal sense perdre de vista els avanços que hem guanyat en el marc normatiu valencià.

També tindrem l’oportunitat de conéixer a associacions que lluiten pels drets LGTBI com la recentment creada associació la Vall Diversa. Vos esperem el pròxim divendres 28 a les 19 hores en el Centre Cultural Caixa Ontinyent.


Leave a Reply