V CONCURS D’ESCRIPTURA CRÍTICA JUVENIL

Un any més, des  del Consell Local de la Joventut d’Ontinyent presentem el Concurs d’Escriptura Crítica Juvenil, una activitat que té com a objectiu instar els joves de la localitat a realitzar una reflexió crítica i argumentada sobre la seua realitat més propera.

La que serà la V edició d’aquest concurs d’escriptura compta amb el suport de l’Ajuntament d’Ontinyent i l’Institut Valencià de la Joventut, i amb la col·laboració de l’associació d’escriptors i escriptores de la Vall d’Albaida Renadiu i periòdics locals com: el Periòdic, LoClar i VilaWeb. El jurat del concurs estarà format per membres del CLJO, representació de Renadiu i de la regidoria de joventut de la localitat, i es valoraran aspectes textuals com ara la coherència, l’adequació i la cohesió dels textos així com  la capacitat creativa dels participants i la qualitat de l’argumentació es presente.

A continuació es presenten les diferents categories de les quals consta el concurs amb les temàtiques corresponents:

 

1a Categoria: Alumnat de 3r i 4t d’ESO.

Premi: e-book + publicació al periòdic + 75€

Temàtica: Com es divertiu els i les joves a Ontinyent?

A continuació vos oferim alguns suggeriments, però podeu tractar altres temes que siguen del vostre interès:

De quins espais disposes? De quins t’agradaria disposar? Què fas un cap de setmana quan no hi ha festa o cap esdeveniment? Festa i alcohol són sinònims? Què et semblen les festes del teu poble? Quan eixim de festa, vivim el moment o fem postureig?

2a Categoria: Alumnat de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà.

Premi: e-book + publicació al periòdic + 100€

Temàtica: l’Ontinyent que somniem.

A continuació vos oferim alguns suggeriments, però podeu tractar altres temes que siguen del vostre interès:

Com t’agradaria que fora la teua ciutat? Si pogueres canviar alguna cosa de la teua ciutat quina seria? Què trobes a faltar en ella? (activitats, serveis, associacions, polítiques, actituds…). Penses que Ontinyent és una ciutat feta per als i les joves? Per què? Per què no?

3a Categoria: Joves de 18 a 30 anys

Premi: e-book + publicació al periòdic + 125€

Temàtica: Lliure

Som joves i opinem. Aquest any proposem que cada participant parle d’un tema que considere interessant per a la joventut d’Ontinyent. Volem conéixer la vostra opinió i les vostres propostes sobre temes que ens afecten: atur, habitatge, política, medi ambient, associacionisme… o qualsevol altre assumpte que influïsca en la vida dels joves de la nostra ciutat.

Per tal de garantir l’anonimat a l’hora de la valoració del jurat, els articles hauran de ser entregats en dos sobres diferents: un d’ells contindrà la còpia de l’article signat amb un pseudònim i amb el títol corresponent, mentre que l’altre sobre contindrà les dades del participant: nom complet, telèfon i correu electrònic.
El CLJO també compta amb la col·laboració dels departaments de valencià dels diferents centres de secundària de la localitat, que es faran càrrec de recollir els articles tant de la primera com de la segona categoria de la manera pertinent, per la qual cosa estem molt agraïts.

Pel que fa a la 3a categoria, els articles es lliuraran presencialment a la seu del CLJO ( c/ Joan XXIII 10 baix) o per correu certificat a la mateixa adreça i de la manera que s’ha explicat anteriorment al text. Tots aquells que no siguen entregats d’acord amb les normes no seran valorats pel jurat. En cas d’enviar-ho amb correu certificat, caldrà escriure el pseudònim i/o el títol de l’article en lloc d’escriure el nom complet del concursant.

Els premis es lliuraran amb una cerimònia el dia 24 de Novembre.

Per últim, des del CLJO, voldríem agrair tots els col·laboradors que amb la seua contribució fan possible que el concurs d’escriptura es mantinga com una plataforma on donar veu als joves i que se senten valorats.


Leave a Reply