VI CONCURS D’ESCRIPTURA CRÍTICA JUVENIL

Un any més, des  del Consell Local de la Joventut d’Ontinyent presentem el Concurs d’Escriptura Crítica Juvenil, una activitat que té com a objectiu instar els joves de la localitat a realitzar una reflexió crítica i argumentada sobre la seua realitat més propera.

La que serà la V edició d’aquest concurs d’escriptura compta amb el suport de l’Ajuntament d’Ontinyent i l’Institut Valencià de la Joventut, i amb la col·laboració de l’associació d’escriptors i escriptores de la Vall d’Albaida Renadiu, la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la difensa i ús del valencià i periòdics locals com: el Periòdic d’Ontinyent, Loclar i VilaWeb. El jurat del concurs estarà format per membres del CLJO, representació de Renadiu i de la regidoria de joventut de la localitat, i es valoraran aspectes textuals com ara la coherència, l’adequació i la cohesió dels textos així com  la capacitat creativa dels participants i la qualitat de l’argumentació es presente.

A continuació es presenten les diferents categories de les quals consta el concurs amb les temàtiques corresponents:

1ª CATEGORIA

Alumnat de 3r i 4t d’ESO. TEMÀTICA: Estem les joves orgulloses de la nostra diversitat?

A continuació vos oferim alguns suggeriments, però podeu tractar altres temes que siguen del vostre interés:

En l’era de les xarxes socials, i el constant contacte amb la tecnologia, tenim més accés a la informació que ens permet veure el món que ens envolta des de diversos punts de vista, tot i això, som la gent jove suficientment tolerant amb la diversitat? Hem avançat respecte als nostres majors (germanes, cosines, mares, avis…). Respectem i donem suport a allò que considerem diferent de la norma? Dóna suport a i actua el nostre centre enfront dels casos d’assetjament? I el nostre voltant? I el nostre poble? Acceptem realment la diversitat? I la diversitat, què és?

Premi: e-book + publicació periòdic (VilaWeb) + 75€+lot de llibres

2ª CATEGORIA

Alumnat de Cicles Formatius de Grau Mitjà i Batxillerat: Canvi Climàtic: actua Ontinyent a l’altura de les circumstàncies?”

A continuació vos oferim alguns suggeriments, però podeu tractar altres temes que siguen del vostre interés:

En els darrers mesos hem escoltat com s’està ficant el crit en el cel a causa de l’emergència climàtica que està sofrint el nostre planeta i la necessitat urgent d’aplicar polítiques i mesures per frenar el canvi climàtic que ja és patent. Però, som el jovent conscient d’aquesta situació? Creus que la nostra població està actuant en consonància amb aquesta emergència? Quines mesures creus que s’haurien d’aplicar? Com podem conscienciar a la nostra població?…

Premi: e-book + publicació periòdic Loclar + 100€+lot de llibres

3ª CATEGORIA

Joves de 18 a 30 anys. I dels i les joves, qui es preocupa?

Amb 3 de cada 10 treballadores joves del País Valencià dintre del llindar de pobresa, amb un augment del 9,62% del preu del lloguer al PV, el jovent ens trobem en una situació extrema. Amb aquest tema i aquestes dades, volem encetar un debat en la població que pateix aquesta realitat. Quines opcions tenim per a poder emancipar-nos? Com podem evolucionar professionalment amb els actuals contractes precaris? Són suficients les polítiques en matèria de joventut? Qui es preocupa per nosaltres?

Premi: e-book + publicació periòdic d’Ontinyent + 125€ + Lot de llibres

Per tal de garantir l’anonimat a l’hora de la valoració del jurat, els articles hauran de ser entregats en dos sobres diferents: un d’ells contindrà la còpia de l’article signat amb un pseudònim i amb el títol corresponent, mentre que l’altre sobre contindrà les dades del participant: nom complet, telèfon i correu electrònic.
El CLJO també compta amb la col·laboració dels departaments de valencià dels diferents centres de secundària de la localitat, que es faran càrrec de recollir els articles tant de la primera com de la segona categoria de la manera pertinent, per la qual cosa estem molt agraïts.

Pel que fa a la 3a categoria, els articles es lliuraran presencialment a la seu del CLJO ( c/ Joan XXIII 10 baix) o per correu certificat a la mateixa adreça i de la manera que s’ha explicat anteriorment al text. Tots aquells que no siguen entregats d’acord amb les normes no seran valorats pel jurat. En cas d’enviar-ho amb correu certificat, caldrà escriure el pseudònim i/o el títol de l’article en lloc d’escriure el nom complet del concursant.

Per últim, des del CLJO, voldríem agrair tots els col·laboradors que amb la seua contribució fan possible que el concurs d’escriptura es mantinga com una plataforma on donar veu als joves i que se senten valorats.

 


Leave a Reply