Xerrades sobre Software Lliure

ESTIUJOVEXERRADES

El Software lliure són tots els: programes, pàgines web, plataformes, xarxes socials i software que es poden utilitzar gratuïtament i també personalitzar, modificar i millorar. Mitjançant aquesta fórmula de codi obert els programes aconsegueixen un nivell de desenvolupament que no tenen a l’abast les grans companyies desenvolupadores.

Alguns exemples com ara Ubuntu, Open Office, Whatsapp, Google, Facebook o LOL s’han tornat d’allò més populars en els darrers anys.

Aquestes xerrades van dirigides a la gent jove que vulga aprofitar el seu ordinador utilitzant eines lliures i gratuïtes. En total hi haurà 6 xerrades que tindran lloc a la seu del CLJO (C/Jaume I el Conqueridor, 13 baix):

1. Introducció i configuració dels Sistemes Operatius: Presentació del SO Linux en la distribució Ubuntu.
dilluns 14, a les 19h.

2. Formació online gratuïta: Consells per a seguir cursos online i exemples de pàgines gratuïtes de cursos de formació online amb certificats digitals oficials d’universitats de tot el món.
dimecres, 16, a les 19h.

3. Desenvolupament d’aplicacions Android: Introducció a les eines  per a programar aplicacions per a dispositius Android.
dilluns 21, a les 18.30h.

4. Programes genèrics: Programes que fan les mateixes funcions que alguns programes de pagament més sol·licitats, com ara word, excel, photoshop…
dimecres 23, a les 19h.

5. Programes de gravació: Introducció als programes de gravació casolà més populars i professionals. Primeres passes per a gravar cançons a casa.
dilluns 28, a les 19h.

6. Jocs online gratuïts: Els millors jocs online gratuïts per a jugar amb gent de tot el món.
dimecres 30, a les 19h.